Немският гигант Mercedes-Benz бе принуден да намали цените на електрическите автомобили в Китай заради голямата конкуренция от местни производители. Някои от моделите вече струват с над 30 000 долара по-малко отколкото са стрували досега. Например EQE се продаваше на цена 74 000 долара, а вече ще може да бъде закупен за 67 675 долара. Най-голяма е разликата при EQS, чиято цена пада от 168 000 долара до 135 000 долара.

Защо Mercedes-Benz прибягва до сваляне на цените? От компанията признават, че продажбите в Китай са слаби в последно време, според статистиката всеки месец се продават с около 100 автомобила по-малко.
Китайските потребители определено са фенове на родното производство, 80 процента от продадените електромобили до юли 2022 година са на местни производители.

Така за чужденстранните компании, били те от ранга на Mercedes-Benz ще става все по-трудно да се справят на китайския пазар. Немците не са единствените, които имат проблем с продажбите. Същата е и ситуацията с Tesla. Американците също понижиха цените на някои модели в Китай.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации