Неговият микроавтомобил, Silence S04, е 100% испански и със сменяеми батерии. Произвежда се във фабрика, разположена в зоната за свободна търговия на Барселона, с производствен капацитет до 60 000 единици годишно и освен в Испания, ще се разпространява и в други европейски страни.

Silence S04, произведен от Acciona, е двуместен автомобил, чиято новост е, че батериите му са взаимозаменяеми. Което означава, че това превозно средство може да възстанови пълната си автономност само за 30 секунди. Времето, необходимо за изваждане на батерията от колата. Тя е с размерите на куфар, и ще може да се замени със заредена, във всеки един от пунктове за зареждане с гориво, подготвени от компанията.

Според президента на Acciona, José Manuel Entrecanales, този нов Silence S04 е част от стратегия за решаване на проблеми с транспорта и пространството в големите градове. Изчислено е, че половината от световното население живее в големи градски центрове и този дял има тенденция да нараства. Silence S04 е създаден, за да бъде по-достъпен, гъвкав и революционен в градската среда, благодарение на функцията си за сменяема батерия, според президента на Acciona.

В допълнение към смяната на батерии в около 140 центъра за зареждане или акумулаторни станции, разпространени в цяла Испания и които ще наброяват 200 до края на тази година, Silence S04 може да се зарежда и от нормален контакт, свързан към предната част на автомобила или като извадите батерията и я включите в електрическата мрежа у дома.

Новото превозно средство се произвежда във фабрика, разположена в Zona Franca в Барселона, с производствен капацитет до 60 000 единици годишно и освен в Испания, ще се разпространява в други европейски страни като Франция и Италия благодарение подписаното сътрудничество с марката Nissan.

Това превозно средство, се захранва от две 5,6 kWh батерии, които добавят до 11,2 kWh, вече се предлага за продажба в представителствата на марката, на цена от 9870 евро. Има пробег от 149 километра и е дълъг 2,28 метра, широк 1,26 метра и висок 1,57 метра, с товарен капацитет от 247 литра, което позволява на двама пътници да пътуват по много комфортен начин. Също така е много лесно за паркиране, тъй като два S04 могат да се поберат в пространството, заемано от средно голяма кола.

Незабавната реакция на неговия 14kW (19hp) електрически мотор (2 x 7kW мотора), с пикова мощност от 22kW (29,9hp), позволява на Silence S04 L7e да ускори от нула до 50 km/h за по-малко от 7,0 секунди и да достигне максимална скорост от 85 км/ч. Което дава възможност, за достъп до скоростни пътища, ако пътуването го изисква. Тези, които не се нуждаят от тази последна функция, могат да изберат версията L6e с идентичен капацитет на батерията, пробег от 175 километра, максимална скорост, ограничена до 45 километра в час и два двигателя с мощност 3kW (8,1 к.с.).

Първата версия изисква шофьорска книжка B, а втората, одобрена като лек четириколесен автомобил, може да се управлява в Испания, както в повечето европейски страни, от 15-годишна възраст с шофьорска книжка AM, която е книжката за мотопед.

 

 

Източник :La Razon

,

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации