От Танак, който спечели рали „Швеция“ във втория кръг от сезон 2023 в WRC заяви, че успехът му е бил „изненадващ“. Пилотът на М-Спорт Форд заяви, че не е имал големи очаквания преди състезанието като се имат предвид трудностите, които изпитваше в Монте Карло.

Естонецът призна, че все още не е свикнал с колата Ford Puma Rally1 и това е допълнителен проблем за него. Това бе едва второ рали за Танак, откакто се завърна в М-Спорт Форд.

В началото на тази година Танак отново стана пилот на М-Спорт Форд след като си тръгна от Хюндай. Световният шампион от 2019 г. реши да напусне южнокорейския производител предсрочно, след като така и не успя да се сработи с екипа и да демонстрира добра форма.

Интересното е, че на рали „Швеция“ естонецът бе първи само в един от общо 18-те специални етапа. Въпреки това той спечели първото място най-вече заради постоянството и непоколебимата си воля. „Беше много емоционално, дори не вярвах да сме в челната тройка, а ето че сме първи“, заяви той след състезанието и обеща и в следващите надпревари да демонстрира същия хъс и желание за победа.

,

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации