През последните 10 години по пътищата се наблюдава нарастване на електрическите превозни средства. Продажбите на електромобили се увеличават всяка година и те стават, все по- честа гледка по пътищата. Очаква се интересът към тях, да продължи да нараства, през следващите години. Защо всеки иска да има такава кола? Това се дължи на многото предимства, които електрическите автомобили могат да предложат, в сравнение, с техните бензинови или дизелови колеги.

Няма емисии при шофиране

Електрическите автомобили са по-чисти и по-щадящи околната среда, от своите бензинови или дизелови колеги. Това е така, защото те обикновено се захранват с литиево-йонна батерия, зареждана с електричество, а не с двигател с вътрешно горене, който работи с изкопаеми горива. Не се произвеждат изгорели газове, което означава, че има по-малко опасни, парникови газове, като въглероден диоксид. Изхвърлен от автомобила в атмосферата.

Друго предимство на електрическите автомобили е, че те използват по-ефективно мощността си в сравнение с колите с двигател с вътрешно горене. Около 70% от мощността, произведена от батерията, стига до колелата на електрически автомобил, в сравнение със само 20% от мощността, произведена от двигател с вътрешно горене.

По- евтини са за поддръжка

Колко струва поддръжката? Електрическите автомобили са много по-рентабилни за поддръжка, от бензиновите автомобили. Двигателят с литиево-йонна батерия не изисква смяна на масло, никакви компоненти на двигателя и няма да има общото износване, което може да има двигател с вътрешно горене, през целия си живот. Вместо това батерията на електрическата кола върши цялата работа и поради това е по-евтино да я поддържате. Цената на километър, за захранване на електрическа кола, също е по-евтина, от подобен еквивалент, задвижван с бензин. Което означава, че можете да пътувате по-далеч, за по-малко пари.

Електрическите автомобили са изключително тихи

Двигателите с вътрешно горене правят бензиновите и дизеловите автомобили много по-шумни от техните електрически алтернативи. Това се дължи на процеса на горене, протичащ във всеки от цилиндрите на двигателя, заедно с вибрациите на въздухо сборниците и изпускателната система. Въпреки това, тъй като електромобилите се захранват изцяло от електричество, те нямат нужда от процес на горене, което значително намалява звука, произвеждан от автомобила. Като цяло, единствените звуци, които електрическата кола издава, се случват, когато колелата издават шум. Въпреки че, когато се движат с бавни скорости, повечето електрически автомобили ще издават шум, за да предупредят пешеходците за тяхното присъствие. Електрическите автомобили са безшумни, по време на пътуване, което ви позволява да се насладите на шофирането и заобикалящата ви среда.

Електрическите автомобили вече превъзхождат бензиновите автомобили

Преди около 5 до 10 години имаше стереотип, че електрическите автомобили са по-бавни и по-малко мощни, от своите бензинови или дизелови колеги. Повечето електрически автомобили засилват присъствието си на пазара на автомобили и вече превъзхождат , бензиновите или дизелови коли. По отношение на ускорението и въртящия момент. Една от основните причини за това е, че електрическите автомобили не се нуждаят от ръчна скоростна кутия, което означава, че мощността се прехвърля директно към колелата.
Електрическите автомобили имат по-малко движещи се части, което означава, че мощността се прехвърля по-ефективно в колата.

Данъчни облекчения

Предлагат се серия от схеми за насърчаване на приемането и използването на електрически превозни средства, намалявайки разходите за потребителите. Те включват освобождаване от пътен данък, много облекчения, безплатно паркиране и зареждане на много места в страната.

Можете да заредите своя електрически автомобил у дома

Собствениците на електрически автомобили могат удобно да зареждат колите си в собствения си дом, спестявайки си време и енергия.

Тъй като електрическите автомобили стават все по-широко разпространени, инфраструктурата около тях ще започне да се променя и нагажда към потребностите на техните собственици.

, ,

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации