Шефовете на Tesla дадоха подробности за това как новите производствени процеси и техническите иновации ще помогнат на компанията да увеличи значително ефективността както на своите фабрики, така и на превозните си средства.

В широкообхватна стратегическа презентация, наречена Masterplan 3, главният изпълнителен директор Илон Мъск и други мениджъри споделиха актуална информация за широк спектър от разработки, вариращи от напредъка в технологията на електрическите двигатели до процесите на конструиране на нови автомобили, които ускоряват производствения процес.

Очакваше се, че презентацията ще хвърли светлина върху дълго отлаганите модели Cybertruck и Roadster, бъдещите производствени съоръжения и новите практики за конструиране на превозни средства.

Подробностите за следващия автомобил на Tesla обаче се пазят до голяма степен в тайна, като инженерният шеф Ларс Морави стигна толкова далеч, че потвърди, че „това няма да е Model Y“.

Неговият колега, шефът на дизайна на Tesla Франц фон Холцхаузен, каза, че подробности за следващата кола на фирмата (очаква се да бъде по-достъпен модел, подобен на Model 3) ще дойдат „на по-късна дата“.

Двамата все пак казафха, че Cybertruck ще влезе в серийно производство по-късно тази година.

Шефовете обясниха, че новите методи за производство на превозни средства, проучени за първи път по време на разработването на ъгловатия, небоядисан Cybertruck, позволяват 40% намаляване на фабричния отпечатък, спестяване на разходи до 50% и драстично намаляване на риска от забавяния на всеки етап от производствена линия.

Ето и линк към презентацията:

https://www.youtube.com/live/Hl1zEzVUV7w?feature=share

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации