Френската компания Citroen се готви да се раздели с компактния кросоувър C4 Cactus, който стана известен най-вече с екстравагантния си външен вид. Това съобщи пред Top Gear вицепрезидентът по стратегиите на Citroen – Ксавие Пежо. От думите му става ясно, че компактният кросоувър ще бъде заменен от това компактен модел от C-клас.

Брандът обаче ще запази името Cactus, като по всяка вероятност под него след време ще се появи модел от различен сегмент. Кога ще стане това, не е ясно. Не се уточнява и кога ще се появи приемник на сегашния Citroen C4 Cactus, чето производство ще продължи до 2021 г.

 

Независимо от сроковете си за излизане на пазара, новият модел на френската компания ще се сблъска със сериозна конкуренция, тъй като през следващите години почти всички водещи автомобилни компании предвиждат излизането на нови автомобили от този сегмент.

 

Сегашният Citroen C4 Cactus се появи на пазара през 2014 г., като се хареса на публиката заради нестандартния си дизайн и заради панели по каросерията Airbumps, които лесно могат да се заменят при увреждане. Моделът се предлага с широка гама задвижващи агрегати, но въпреки това, така и не успя да се превърне в бестселър на пазара.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации