Почти всички вече знаем, че автомобилния гигант Ford, разработва изцяло електрическа версия на най-продаваното американско превозно средство, а именно Ford F-150. Напоследък, в уеб пространството циркулират неофициални снимки и видеа, показващи прототипи на пикапа по време на техните тестове. Най-после имаме официално видео на електрическия прототип, което показва неговите възможности по доста нестандартен начин и абсолютно в американски стил.

Във видеото виждаме как пикапа тегли 10 двуетажни железопътни вагона, натоварени с 42 броя F-150 2019г. Общото тегло на товара е приблизително 453,592 килограма. Зад волана на електрическия прототип седи Линда Жанг, главен инженер на модела F-150.

На този етап, нямаме никаква информация за спецификациите на модела. Предполага се, че батериите ще бъдат монтирани под кабината, като за мощността ще се грижат няколко електромотора, но всичко това са само догадки. Истината ще разберем, когато дебютира готовия продукт, което едва ли ще е по-рано от края на тази година или началото на следващата.