Рали пилотът Екатерина Стратиева ще участва отново в рали Барум. „С удоволствие мога да кажа, че се завръщам в европейското първенство“, каза Стратиева. „Гладувам за адреналин и отново да вляза в колата. Пристрастена съм към това състезание и тази година ще стартирам за 11-ти път. Миналата година взех ключа на Злин и сега е моментът да се опитам да отворя вратата! Това състезание ще бъде за всички мои фенове, които ме подкрепят! Колата е нова за мен и със сигурност няма да е лесно, но отивам да се наслаждавам, да зарадвам хората и да бъда в топ 3 при дамите от заявените шест жени-пилоти. Изразявам своята благодарност към партньорите и феновете ми, които направиха участието ни възможно.”

Участието на Стратиева в сезон 2019 година на ERC, макар и на по-късен етап, е с реални шансове за нова европейска купа при жените за 3-ти път.

Екипажът Екатерина Стратиева и Георги Аврамов се състезават заедно от 2017 г. и ще стартират с 84-ти стартов номер зад волана на новият за тях Peugeot 208 R2. Автомобилът ще бъде нает от екипа на Влад Косма от Румъния, който дългогодишно подкрепя Екатерина.

През миналата година след успешното й участие на едно от най-популярните ралита в Европа, тя бе обявена за почетен гражданин и наградена с ключа на Злин.

Това е 99-то състезание за Екатерина Стратиева, 60 от които международни в над 20 различни държави.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации