Пилотът на „КА-2 Рейсинг Тийм“ Константин Маршавелов (Mitsubishi Lancer Evo X) записа трета поредна победа в серия „Макси“ за сезон 2019. Това стана на „Писта София“, която бе домакин на трети кръг от националния шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут и писта.

Четирикратният шампион на България стартира в състезанието от първа позиция. Маршавелов направи перфектен старт и поведе колоната, но състезанието бе прекъснато с червен флаг още след първата обиколка. Причина за това бе спрял автомобил на трасето. Състезанието бе рестартирано, след като организаторите отстраниха опасно позиционираната кола и почистиха трасето от разлятото масло. Рестарт на състезанието бе даден с летящ старт, а Маршавелов отново поведе колоната. До финала той нямаше проблеми и финишира първи на близо 10 секунди пред втория Илия Царски. Вчера панагюрецът даде най-бързо време във втората тренировка, но съдиите не признаха времето му, защото не е излязъл на пистата когато му бъде даден знак, какъвто е регламента на АФБ. Царски заплаши да не участва в състезанието, но се появи в крайна сметка на старта. След това състезание, пловдивчанинът е едноличен лидер в шампионата с три победи за сезона и максимален брой точки в актива си.

В серия Туринг и отворения клас спечели Иван Влъчков, в Спорт – Симеон Симеонов, в Енеос Венцислав Станев, а в Лада Огнян Патенов.

Следващото състезание е в края на септември, когато ще се проведе „Писта Стара Загора“.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации