Фернандо Алонсо ще участва в следващото издание на рали маратона Дакар, което за първи път ще се проведе в Саудитска Арабия. До него ще седне Марк Кома, петкратен шампион в категория мотори. Могъщото дуо ще управлява Hilux V6 4×4 за екипа на Toyota GAZOO Racing, същото превозно средство, което Насер Ал-Атия използва, за да триумфира на миналогодишното издание.

Алонсо е добре запознат с предстоящите трудности, затова е наел една от звездите на Рали Дакар. Големият опит на Марк Кома, след като спечели пет издания на Дакар (2006, 2009, 2011, 2014 и 2015) в категория мотоциклети, го превърна в авторитет на известното рали.

Първите слухове относно евентуалното участие на Фернандо Алонсо в Дакар се появиха през март, след пътуване на испанеца до пустинята в Южна Африка. Именно там, той мина първите си километри на борда на Toyota Hilux V6 4×4, като учител му беше един от най-добрите: южноафриканецът Жиниел Де Вилиер, шампион на Дакар през 2009 г. и редовен посетител на подиума.

„Много съм развълнуван да продължа приключението си с Toyota Gazoo Racing“, казва Алонсо. „Заедно постигнахме толкова много, откакто за първи път карах Toyota през ноември 2017 г.“
„Винаги съм казвал, че искам да преследвам нови предизвикателства в различни дисциплини и мисля, че това е най-подходящият екип в който да го направя.“