Американският тим във Формула 1 Haas F1 успя да изненада всички, след като днес обяви, че ще задържи пилотите си Ромен Грожан и Кевин Магнусен и за следващия сезон. 2020 ще е четвъртият пореден сезон, в който двамата ще карат заедно, а шефът на тима Гюнтер Щайнер обясни, че решението е продиктувано от „опита” и „приемствеността” в работата на отбора.

Запазването на Грожан е сериозна изненада, като се има предвид проблемите на Ромен с формата миналата година, както и поредицата катастрофи, които той направи. Този сезон французинът също се представя по-слабо, но голямата част от отпаданията му се дължат на технически проблеми, а не на негови грешки.

Точно когато слуховете за освобождаването на Ромен станаха много силни, Щайнер обяви, че няма да оценява французина „състезание по състезание”.

По време на Гран при на Италия Щайнер обяви, че тимът ще потвърди пилотите си за догодина в Сингапур и днес новината стана факт. Интересното е, че вчера Нико Хюлкенберг, който напуска Renault, обяви, че ако иска може да подпише с Haas, като вече се появиха информации, че Щайнер е положил сериозни усилия, да го убеди да подпише с тима, но така и не е постигнал успех.

Миналата година Haas F1 завърши на пето място при конструкторите в третия си сезон във Формула 1, но този сезон изостана заради проблеми с автомобила, който се оказа със сбъркана концепция.

Напрежението в отбора се покачи сериозно за известно време след поредица удари между Грожан и Магнусен на пистата, включително и тази година, която успя да извади от нерви Щайнер, който заплаши пилотите със заповеди от бокса.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации