Преди малко повече от година Scuderia Cameron Glickenhaus показа първите рендъри на SCG 007, като компанията има сериозни планове да участва в „24 часа на Льо Ман” по новите правила за хиперавтомобили, които идват на мястото на прототипите от LMP1.

Джеймс Гликенхаус има амбицията неговата компания да е първата, която ще донесе на Америка победа в общото класиране в Льо Ман след успеха на Ford GT40 през 1969 година. На него дължим и новите, доста по-конкретни изображения на 007.

Все още обаче се знае твърде малко за състезателната версия на 007 за Льо Ман. От поста на Гликенхаус става ясно, че фаворит за основен елемент в задвижването е 3-литров V6 бензинов двигател с две турбини, като ще е разположен зад пилота и пред задния мост. За мощността му и трансмисията, с която ще работи още няма данни.

Миналата година от SCG обявиха, че планират да подготвят две състезателни коли за новия LMP1 – една за тима и една за клиентски отбор. Отделно компанията ще произведе и ограничена серия серийни 007 – точно 25 бройки, като всяка една кола ще е на цена около 1 милион долара. Сега може би има някаква промяна в плановете – в SCG планират повече клиентски състезателни коли, като не се уточнява точно колко ще е серията серийни автомобили. Но в скоро време и това ще стане ясно.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации