Концептът Vision Mercedes Simplex е изключително интересен и е създаден с ясната идея, че никога няма да стигне до серийно производство. Дизайнерите са съчетали модерни идеи с ретро стил, а Simplex отдава почит на първият автомобил с името Mercedes – Mercedes 35 PS от 1901 година.

35 е създаден по поръчка на богатия бизнесмен и запален автомобилен състезател Емил Йелинек и е първият автомобил, който сериозно се отдалечава от концепцията за „карета без коне”, каквито са били повечето коли по онова време.

Новият Simplex дава доста точна представа как е изглеждал 35, но също така и предлага някои интересни идеи – като появата на 3D дисплей на мястото на радиаторната решетка, където ще се появява информация за автомобила.

Но винтидж усещането не се дължи само на дизайна, отделни елементи като коланите на капаците, кожената чанта и т.н също имат тази цел, а воланът, който е вдъхновен от щурвалите на яхтите е просто страхотен.

От Mercedes обясняват, че Simplex нагледно представя наследството и бъдещето на луксозната марка, но докато вникнем в смисъла на тази формулировка можем просто да се насладим на красивия концепт.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации