През август Weismann публикуваха първото изображение на новият си модел, който тогава все още си нямаше име. Сега се появиха още снимки, които само загатват дизайна на колата, като също така, модела вече си има официално име – Project Gecko.

Немската компания ще използва 4,4-литровия V8 туин-турбо M двигател на BMW за новото си творение. Мощността ще бъде предавана изцяло към задните колела, посредством осемстепенна автоматична скоростна кутия. От компанията дават обещания, че спортната двувратка ще достига до 100 км/ч за 3,5 секунди, а максималната скорост се очаква да е около 320 км/ч.

Project Gecko е изградена върху нова олекотена платформа, двигателят е средноразположен, а съотношението на теглото между предния и задния мост е перфектно балансирано в съотношение 50:50. Предварителните подробности предполагат, че новият Wiesmann разчита на регулируемо окачване, както и на шестбутална спирачна система за предните колела с масивни вентилирани дискове.

„Повече еволюция, отколкото революция, тя остава вярна на ДНК-та на Wiesmann. Project Gecko обещава нищо по-малко от изключителна естетика и производителност, за да зарадва ценителите на спортните автомобили за пореден път“, се казва в съобщението на компанията.

Източник: Weismann

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации