Формула 1 и Liberty Media намериха отличен начин да използват растящата популярност на Макс Верстапен и през първия уикенд на май догодина Гран при на Холандия отново ще е част от календара на световния шампионат. „Зандвоорт” е класическо трасе, най-вероятно състезанието няма да е особено интересно, но пък е сигурно, че трибуните ще са пълни.

Организаторите обещават капацитет 300 000 места по трибуните, заявките за билети са почти 1 милион, а и се очаква, че около 100 000 фенове ще дойдат на пистата с велосипеди, което може да направи състезанието в Холандия първото, което е минало без задръствания.

До момента 26% от феновете, които са си купили билети за състезанието на 3 май догодина, са декларирали, че живеят в радиус от 25 километра от пистата. Така че ако не прекалят с бирата, биха могли да дойдат и да си тръгнат с колело от пистата.

Допълнително се планира изграждането на няколко огромни паркинга, в радиус на 15 километра от пистата, където феновете ще могат да оставят колите си и да продължат до трасето с велосипед, стига да го возят с автомобила си.

В същото време организаторите търсят компания, която да осигури 30 000 велосипеда под наем в седмицата на Гран при на Холандия, които да бъдат използвани от феновете около пистата, но засега не са намерили подходящ кандидат.

В допълнение се планират драстични ограничения на движението в дните на състезателния уикенд – двата основни пътя около „Зандвоорт” ще бъдат отворени само за местните жители и обществения транспорт, така ще се избегнат задърстванията.

До момента 31% от закупилите билети за Гран при на Холандия са декларирали, че догодина планират да посетят състезанието с обществен транспорт. Което ще увеличи сериозно броя на влаковете, стигащи до трасето – сега те вървят на половин част от и за Амстердам, а за Гран при уикенда догодина ще са на всеки 6 минути, като всеки един от тези влакове ще вози по 1200 човека.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации