Новата версия на спортния фастбек Porsche Panamera, която върти обиколки на Северната дъга на „Нюрбургринг“ през последните дни, е преминала дистанцията за 7 минути и 10 секунди. Според информациите до момента, целта на германския производител е поставяне на рекорд на трасето сред серийните седани.

В момента това постижение се държи от Jaguar XE SV Project 8, който през лятото записа 7 минути и 23 секунди, така че времето на Panamera със сигурност ще бъде нов рекорд на трасето. От Porsche обаче не коментират, което навежда на мисълта, че компанията готви някаква изненада.

 

Най-вероятно, инженерите на марката подготвят нова, по-мощна версия на Panamera. Твърди се, че прототипът, който беше заснет на пистата, е с 249 кг. по-лек от стандартния модел. Това е постигнато след премахване на шумоизолацията в салона, а също така на част от панела, аудиосистемата и задния ред седалки. Пилотът седи на специално състезателна седалка от модела 718 Cayman.

 

Освен това, машината е със специални гуми Michelin, а нейният 4,0-литров двигател Twin-Turbo V8 е настроен да развива 750 к.с. Това е доста над стандартната Panamera Turbo. Твърди се, че компанията работи и над версия с 820 к.с., но тя ще бъде с хибридно задвижване.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации