Италианската марка Alfa Romeo може да напусне Формула 1 в края на следващия сезон, прогнозира авторитетният журналист Джо Сейуърд, според когото Sauber ще си върне името и дори да сключи договор с Honda за доставка на мотори.

Alfa Romeo преименува Sauber за сезон 2018, като италианците на практика са основен спонсор и са „доставчик” на двигатели за тима на Фредерик Васьор, като всъщност моторите са Ferrari.

Според Сейуърд причините са напускането на Alfa Romeo може да се търсят неособено добрите търговски резултати на италианската марка, както и в по-слабото от очакваното представяне на тима.

Също така напрежение може да се търси и в ролята на сателит на Ferrari, която изпълнява Sauber заради Alfa Romeo. Все още няма информация за това дали има преговори с Honda за доставка на задвижващи системи, тъй като японците бавят обявяването на програмата си за 2021 година нататък, т.е не се знае дали компанията ще остане във Формула 1. Но с оглед на знаците, които идват от Red Bull, то е почти сигурно, че Honda не планира да напуска световния шампионат в близко бъдеще.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации