Компанията Nissan смята да се откаже от автомобилите си, произвеждани под марката Datsun, а също така и от още няколко по-малки проекта. Това съобщава агенция Reuters, като се позовава на свои източници.

Решението е част от планове на Nissan за възстановяване на доходите на компанията, които паднаха до най-ниските си нива през последните 11 години. Това се дължи на кризата, в която изпадна японският производител след скандала с бившия изпълнителен директор на алианса Renault–Nissan–Mitsubishi – Карлос Гон. Той беше арестуван и обвинен във финансови машинации и укриване на данъци.

 

Източникът на Reuters разкрива, че съкращенията на производствените мощности на първо време ще засегне развиващите се пазари, където се произвеждат бюджетни модели под марката Dastun, а също така и други малолитражни транспортни средства. Намаляването на производство ще засегне всички пазари с изключение на Китай.

 

По-рано тази година стана ясно, че Nissan готви съкращението на над 10 000 служители с цел намаляване на разходите. Що се касае до бранда Nissan, той беше възроден през 2013 г., а от 2014 г. започна производството на нови модели в Русия и Индия.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации