В последно време Porsche на няколко пъти обяви, че започва разработка на летящи автомобили съвместо с компанията Boeing и съответно ще насочи част от бизнеса си към други проекти, които са извън производството на автомобили. Компанията се цели и в Космоса, като това започва с участие в легендарната сага „Междузвездни войни“.

В девета серия от поредицата, която се казва „Междузвездни войни“. Възходът на Скайуокър“ главните герои летят между галактиките на космически кораби, нарисувани именно от дизайнерите на Porshe. Компанията публикува няколко скици, но окончателният дизайн ще бъде показан след премиерата на филма, която е насрочена за 20 декември.

 

„Разработката на космически кораб, чийто дизайн носи ДНК на Porsche, е огромно предизвикателство. На първи поглед, между автомобилите ни и космическите кораби няма нищо общо, но в случая философията на дизайна им е една и съща“, коментира Михаел Мауер, вицепрезидент на подразделението Porsche Style.

 

Дизайнерите на марката, участвали в проекта, ще се съберат в Щутгарт, за да обсъдят подробности за концепцията за бъдещ космически кораб, който Porsche ще се опита да реализира за бъдеще.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации