Престижната китайска марка Hongqi („Червено знаме“) е част от един от най-големите автомобилни холдинги FAW, като беше известна с това, че създава лимузини за членовете на правителството на страната. Тези коли бяха недостъпни за частни лица, но това ще се промени, съобщава Autocar.

Ръководството на FAW е решила да промени курса и да превърне Hongqi в по-масова премиум-марка, достъпна за всеки богат човек, който сега е избрал Rolls-Royce в качеството му на автомобил за всеки ден. Китайците са убедени, че вече имат достатъчно опит и могат да произвеждат лимузини, които да се конкурират с автомобилите на легендарната британска марка.

 

Основна роля тези амбициозни планове ще играе бившият главен дизайнер на Rolls-Royce – Джайлс Тейлър, който премина на работа във FAW през миналата година. Идеята на китайците е марката Hongqi да стане глобална и за целна Тейлър и екипът му ще работят в нов дизайнерски център в Мюнхен.

 

„Мога да обещая, че автомобилите на Hongqi няма да станат копия или клонинги на Rolls-Royce, а ще получат своя ярко изразена индивидуалност“, коментира Тейлър, който по-рано е работил и в Jaguar.

 

Дизайнерът допълни, че предизвикателството пред него е огромно, а първата задача е да убедят богатите китайски бизнесмени да се откажат от своя Rolls-Royce и да преминат на модел на Hongqi. След това същото ще трябва да сторят и богаташи от други краища на света.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации