Британската компания Lotus планира да пусне на пазара нов роудстър, който ще получи забравеното име Elan и ще се конкурира с модели като Porsche 718 Boxster.

През 2010 г. британците показаха концепт на спортен модел Elan, който трябваше да попълни моделната гама на марката три години по-късно. Тези планове обаче се провалиха заради финансовите проблеми на компанията, които доведоха до нейната продажба през 2017 г. Тогава малайзийският инвестиционен холдинг DRB-Hicom реши да продаде Lotus на китайската корпорация Geely.

 

Сега китайците са готови да подкрепят проекта за създаването на нова спортна кола и нейното производство за стартира в обозримо бъдеще. Това ще е третата поява на Elan в историята на Lotus след 1962 и 1989 г. Освен с Porsche 718 Boxster бъдещият модел ще се конкурира и с BMW Z4, като също като немските машини и той ще е със свалящ се покри

 

Автомобилът е бъде изграден на нова платформа, която ще дебютира след около 2 години и ще е в основата на новите поколение на моделите Exige и Evora. След тях Lotus планира създаването на Esprit, както и на първия кросоувър в историята на марката.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации