Италианският производител FIAT се отказва от производството на роудстъра 124 Spider за Европа, докато това в Северна Америка ще продължи още година, съобщи представител на компанията.

От известно време се знае, че Fiat 124 Spider няма да получи приемник, но се очакваше той да продължи да се произвежда. От компанията твърдят, че продажбите на роудстъра са „прилични“, но не са достатъчни за постигане на печалби. Съответно, и договорът с Mazda (Fiat 124 Spider е копие на MX-5) няма да бъде продължен.

 

Друга причина за спирането на модела е високата стойност на модернизирането на 1,4 1,4-литровия двигател с 4 цилиндъра и турбо MultiAir, за да може той да отговаря на стандартите за вредни емисии Euro 6d-Temp и Euro 6d.

 

Според Данило Колианезе, ръководител на отдела за комуникации на Fiat & Abarth, Fiat 124 Spider си остава лидер п опродажби в сегмента в Италия, Испания и Швейцария, като е втория най-успешен модел в Европа.

 

„Този сегмент обаче се свива непрекъснато, като очакваме да завърши 2019 г. с 25 000 продажби на модела, което е 3 пъти по-малко от 2013 г. В същото време другите сегменти растат много бързо и ние трябва да реагираме“, обясни Колианезе.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации