Компанията BMW публикува любопитни изображения на пистовото купе купе BMW M4. То ще представлява състезателна версия на серийния модел и ще замени M6 GT3, което се произвежда от 2016 г.

От прес-службата на баварската компания разкриват, е платформата на новото поколение на BMW M4 се е оказала идеална за разработката на бъдещата спортна кола, която ще се появи през 2022 г. Тя заменя актуалното M6 GT3, което си извоюва реномето на отличен спортен автомобил, като спечели много победи на пистата, в това число „24 часа на Спа“ и Световния шампионат FIA GT в Макао.

 

За съжаление, подробности за автомобила засега не се съобщават, но все пак генералния директор на BMW M – Маркус Флаш, се похвали, че автомобилът ще зададе нови стандарти сред спортните коли. Заради това той преминава на нова платформа, която ще подобри характеристиките му.

 

Що се касае до стандартното BMW M4, от компанията вече разкриха показателите на неговия двигател. Купето ще получи 3,0-литров битурбодвигател с 6 цилиндъра, чиято мощност ще превиши 500 к.с.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации