Компанията McLaren разкри новия си модел 620R, който е създаде на базата на пистовия 570S GT4. Автомобилът повтаря почти напълно състезателната модификация, като използвай нейния силов агрегат.

McLaren 620R се задвижва от същия 3,8-литров V6 с две турбини и мощност 620 к.с., който се използва от купето GT4. С този мотор суперколата ускорява от 0 до 100 км/ч за 2,9 секунди, до 200 км/ч – за 9,1 секунди и развива максимална скорост от 322 км/ч

 

Машината е получила колела една централна гайка, състезателни седалки с 6-точкови предпазни колани, карбоново-терамични сирачки, лети джанти и полусликове Pirelli P Zero Trofeo R с 19-цолови дискове отпред и 20-цолови отзад.

 

Що се касае до аеродинамичните елементи, при 620R също има регулируемо задно крило от карбон, което е взаимствано от 570S GT4. Инженерите са преправили предния спойлер, сплитера и вентилируемия капак, като са пожертвали някои от удобствата за намаляване на теглото. Кола няма климатик, навигация и аудиосистема, но те може да бъдат поставени срещу допълнително заплащане. Затова пък има 7-инчон дисплей, на който излизат показанията за телеметрията.

 

Моделът излиза в тираж от 350 бройки, като купувачите ще избират между три цветови схеми на каросерията – McLaren Orange с бели ленти Silica White или Onyx Black с оранжеви. McLaren 620R ще струва 250 000 паунда, като в цената влиза сертификат от McLaren Track Day и урок с инструктор.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации