Новината от миналата седмица, че в Aston Martin ще влезе нов акционер вдигна акциите на компанията с 20%, но шефът на марката обясни, че британският автомобилен производител не си търси нови инвеститори.

Според разследване на racefans.net и списание Autocar новият инвеститор ще е канадският милиардер Лорънс Строл, който е основен акционер в тима от Формула 1 Racing Point, като плановете му са да вкара Aston Martin в световния шампионат, ако успее да си осигури по-сериозен дял в компанията.

Aston Martin записа загуба от 80 милиона лири за първата половина на 2019 година, а изказването на главния изпълнителен директор на компанията Анди Палмър не прозвуча особено окуражително.

„Ще знаем какво да правим, ако има официално запитване за покупка на акции – обясни Палмър пред агенция Reuters. – В момента не си търсим нови акционери. Но не казвам, че няма да стане.”

В момента в Aston Martin акционери са най-различни компании, включително и кувейтската група Adeem/Primewagon, която притежава 36%, Investindustrial е с 31%, а Daimler има 5%.

Плановете на Aston Martin включват удвояване на продажбите в глобален мащаб на 14 000 коли до 2022 година, но това изисква допълнителни инвестиции.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации