Chevrolet стартира производството на новото поколение C8 на Corvette Stingray, като първият автообил, слязъл от конвейера беше продаден на търг, а парите от това ще отидат за благотворителност. Наддаването беше организирано от къщата Barrett-Jackson’s, като за колата бяха платени точно 3 млн. щатски долара.

Автомобилът беше купен от Рик Хендрик, собственик на отбор в NASCAR и известен колекционер на Corvette. Преди време той плати 925 000 долара за първия произведен Corvette ZR1 (C7), като това е и най-мощният автомобил, напуснал фабриката на GM поне до излизането на топ-версиите на новия C8.

 

Колата е с специален червен цвят Torch Red с черен интериор и червени предпазни колани. Под капака е поставен 6,2-литров V8 двигател LT2 Stingray със сух катер. Мощността на агрегата е 495 к. Същото оборудване ще имат и следващите автомобили, които предстои да слязат от конвейера, като разликата е, че те ще бъдат в черно.

 

Самото наддаване стартира от 100 000 долара, но бързо прескочи 1 млн. долара, която въодушеви тълпата, събрала за на аукциона в Скотсдейл (Аризона). Наддаването продължи доста интензивно, преди да чукът да падне на 3 млн. долара, които ще отидат за Детския училищен център в Детройт. Той поддържа всички държавни училища в района.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации