Тиери Нювил и Никола Жилсул с Hyundai спечелиха рали „Монте Карло”, първи кръг от световния рали шампионат за сезон 2020, като взеха неделните 4 отсечки и това ги изведе от трето на първо място в последния ден.

Втори остана 6-кратният световен шампион Себастиен Ожие, а трети – съотборникът в Toyota Елфин Еванс, който започна деня като лидер в класирането. След съботните етапи уелсецът нощува с аванс от 4,9 секунди пред Ожие и с 6,4 пред Нювил.

В първата отсечка за деня Нювил прескочи Ожие и заличи 5 секунди от аванса на Еванс, като се доближи на 1,4 секунди зад него. Във втората Тиери прескочи и Еванс и поведе с 4 секунди и до финала вече съперниците му нямаше как да го догонят, а в последната отсечка Ожие изпревари Еванс в битката за второто място. Нювил даде равно време с Ожие в пауър стейджа на финала, но времето му беше с няколко стотни от секундата по-добро и той получи и максималните 5 бонус точки.

На финала Нювил победи Ожие с 12,6 секунди, а Еванс остана на 14,3 секунди от победителя.

Рали „Монте Карло” се оказа провал за световния шампион Ойт Танак с Hyundai, който катастрофира в петък и отпадна в четвъртата отсечка на състезанието.

Четвърти днес завърши Есапека Лапи в първото му рали за M-Sport Ford, следван от Кале Рованпера с Toyota и Себастиен Льоб с Hyundai, като 9-кратният световен шампион заложи на много агресивен избор на гуми и се надяваше на дъжд, който обаче така и не дойде, като Себ унищожи гумите си твърде рано и на два пъти загуби по над 40 секунди заради излизане от пътя, което го смъкна от 4-о на 6-о място в днешния ден.

Световният рали шампионат продължава в средата на февруари със снежната класика „Швеция”.

Класирането в рали „Монте Карло” може да видите тук.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации