Тунинг компанията Unplugged Performance демонстрира възможностите на създадената от нея пистова версия на Model 3 на Tesla, като сцена за тази демонстрация стана пистата „Цукуба” в Япония. И доработеният електромобил демонстрира темпо, сходно с това на някои от най-известните суперавтомобили.

„Цукуба” не беше избрана случайно – тук най-доброто време на легендата McLaren F1 е 1.04,06 минути за обикока, а Porsche 911 (997) постигна 1.04,08. Времето на Model 3? Точно 1.04,07 минути за обиколка.

За да е всичко още по-впечатляващо след теста стана ясно, че доработеният Model 3 е бил каран от пилот аматьор, който никога досега не е карал електромобил, да не говорим за версията на Unplugged Performance.

Промените по Model 3 включват инсталирането на регулируемо окачване, по-сериозни стабилизиращи щанги и карбон-керамични спирачки, които запазват качествата си след серия натоварвания. Гумите са Michelin Sport Cup 2, като те идват директно от Chevrolet Corvette ZR1.

Тунинг компанията предлага и специален бодикит за електромобила, част от който е и голямото крило отзад, което трябва да генерира допълнително аеродинамично притискане.

В същото време по електрическото задвижване на колата не са правени никакви промени, като не е намалявано и теглото на електромобила.

Все още обаче няма информация за това как батерията е понесла серията от 6 поредни обиколки на пълна газ, при които е постигнат този впечатляващ резултат.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации