Много е вероятно Nissan Micra да напусне пазара в Европа. Субкомпактният автомобил на японската марка се счита за един от най-недооценените модели, произвеждан от компанията.

Колата вече се предлага в една модификация, към която няма сериозен интерес. Затова и японците смятат да я изтеглят от пазара на Стария континент и да предложат неин по-атрактивен наследник.

Продажбите на Nissan Micra спадат прогресивно, затова от компанията са решили, че не си струва да влагат средства в модела и по-добре да спрат да го предлагат.

Очаква се наследникът на Micra, за който вече споменахме, да бъде електрически. Знаем, че именно това е тенденцията при повечето компании – да залагат на електроавтомобили. Идеята е колата отново да е малка и компактна.

Познатият до момента Nissan Micra скоро ще бъде спрян окончателно, а дотогава ще се предлага само в една версия Acenta Sprint.

Моделът е оборудван с LED дневни светлини и халогенни фарове, разполага и с асистент при тръгване от наклон. Има и други екстри – автоматично осветление, сензор за дъжд, въздушни възглавници, круиз – контрол и други.

Интересното е, че през 2020 година се заговори за цялостно изтегляне на Nissan от Европа. Тогава японците отрекоха тези слухове, но е факт, че позициите на японците на Стария континент продължават да отслабват. Ситуацията около Micra само потвърждава тази тенденция.

Към автомобилите на Nissan в Европа има много по-слаб интерес в сравнение със Северна Америка. През 2019 година за периода април – декември, компанията е загубила цели 222 милиона евро. От 2012 година нататък концернът работи на загуба. Нищо чудно, в някакъв момент от Nissan да решат, че не си струва усилията и да съсредоточат вниманието си изцяло върху пазарите отвъд Океана и Азия.

Засега обаче само Nissan Micra ще спре да се предлага на европейския пазар.

Разбира се, не липсват разочаровани от тази новина, тъй като автомобилът е малък, компактен и евтин и си има своите фенове. Доста често той е каран от жени, които предпочитат кола с по-малки габарити. Визията на автомобила обаче не е особено атрактивна и това е една от причините за слабата му продаваемост в Европа.

Шефовете обаче не смятат, че тази мярка ще повлияе генерално на присъствието на Nissan на Стария континент. Според тях доста от другите модели се продават добре и все още има хляб в тях. Те отричат за окончателно оттегляне на компанията, но според скептиците такъв вариант не е никак изключен.

Предстои да разберем какво ще се случи, засега е ясно само, че Nissan Micra малко по малко ще изчезне от европейските пътища.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации