И така, дойде времето, когато Америка трябва да избере своя „автомобил на годината”. Кои са марките и моделите, които ще влязат в надпреварата, разбираме от списък, оповестен от Съдийската комисия за Северноамериканска кола на годината. В него са включени 47 модела, които са разпределени в различни категории: модели за пътници, SUV-та и пикапи. Най-интересното е, че при пикапите комисията трябва да излъчи победител само измежду три модела. В тройката влизат Chevrolet Silverado ZR2, Ford F-150 Lightning и Lordstown Endurance. В другите категории надпреварата ще бъде много по-ожесточена – 13 са кандидатите при леките автомобили, а в категорията на кроусоувърите и SUV-та са цели 31.

50 са журналистите от най-известните автомобилни издания от САЩ и Канада, които ще имат удоволствието и честта да оценят и излъчат победителите в надпреварата. През септември тази година ще бъдат оповестени полуфиналистите от всяка категория, през ноември – финалистите, а месец януари 2023 година ще станат ясни и крайните победители.

През тазгодишния януари титлата грабнаха Honda Civik при леките автомобили, Ford Bronco от категорията на джиповете и кроусоувърите, а пикапите излъчиха за свой фаворит Ford Maverick.

Интересното е, че в тазгодишната надпревара, освен очакваните и познати световноизвестни марки, участие ще вземат и два виетнамски модела на марката Vinfast. Основно марките, които ще вземат участие в надпреварата са Мерцедес, БМВ, Порше, Тойота, Шевролет, Форд, Хонда. А коя от тях ще бъде излъчена като най-добрата, ще стане ясно в началото на следващата година.

 

 

 

 

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации