Автомобилите на Mini ще имат изцяло нов дизайн от следващо поколение. Британците залагат на трик, който са нарекли „Charismatic Simplicity”.  Благодарение на него, всеки един модел ще има строго индивидуален характер и ще се отличава съществено от останалите.

Дизайните, на които ще се залага, ще бъдат с грижа за природата, изчистени и семпли. Интересното е, че ще бъдат премахнати хромираните елементи и няма да има кожа.

„Преосмислихме дизайните, изцяло електрическите модели на Mini ни дадоха тази страхотна възможност. Разбира се, вниманието към детайла си остава, както и съчетанието между иновации и традиции, с които марката е популярна по света“, коментира дизайнерът Оливър Хелимер.

Подобно на външната обвивка на колите, интериорът също следва минималистична структура. Ще бъдат запазени някои бутони за важни функции, въпреки дигитализацията и пълните възможности за автоматизация. Идеята е да има препратка към миналото, споменахме, че от Mini държат на традициите и приемствеността.

Когато става дума за екстериора, от марката споделят, че дизайнерските решения ще бъдат и модерни, и традиционни – в симбиоза.

Нова LED технология с индивидуален подпис ще бъде използвана за светлините на всеки отделен модел.

Mini е най-популярната британска кола. Произвежда се във Великобритания от 1959 година до 2000 година. Година по-късно, през 2001 г., гигантът BMW пуска на пазара наследник на Mini.

Когато става дума за влиятелните коли за миналия век, позициите на Mini са наистина добри – автомобилът се нарежда на второ място след Ford T.

През 70-те години се появяват множество специални версии на classic Mini с различни видове акценти – от спортни до модерни, от младежки до класически.

По-късно моделната гама е ревизирана, три модела – Clubman, Estate и Van вече не се произвеждат.

Остава единствено classic Mini с 1-литров двигател – малкият чаровник, който години наред печели сърцата на редица автомобилни почитатели по цял свят.

След преминаването от Rover Group към BMW през 1994 г. пред Mini се разкриват нови хоризонти.

Първо е показана концептуална версия на MINI Cooper на изложение за автомобили в немския град Франкфурт през 1997 г.

Развитието и след това продължава във възходяща посока, а в момента посоката е ясна – електрически автомобили с уникален дизайн.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации