От АвтоВАЗ си поставят много амбициозна идея – да произвеждат 500 000 коли „Лада“ на годишна база.

Компанията не се справя лесно с производството на нови возила и си спестява части от оборудването на моделите, но въпреки това ръководството не се отказва от амбициите си за по-добро бъдеще.

По време на важен икономически форум , министърът на транспорта на Русия и изпълнителен директор на АвтоВАЗ Максим Соколов държа реч и разказа за плановете на компанията през следващите няколко години.

„След като от Renault си тръгнаха от нас през май тази година, компанията не прави нищо на пръв поглед. Всъщност обаче създадохме нови производствени вериги и логистика и успяхме да подсигурим доставката на части за производство на различни, предимно базови модели“, заяви шефът.

Той потвърди и, че голямата цел е 500 000 коли годишно, които да се произвеждат в завода Тоглиати. Там в момента работят 42 000 души и според Соколов целта, която е поставена, е напълно постижима.

Руската фирма трябваше да разчита на платформата CMF, която да споделя с Dacia – това беше доскорошният план. След като Renault си тръгна от Русия обаче Lada ще може да разчита само на по-стари платформи и мотори на френската фирма.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации