Кралица Елизабет II, която напусна този свят на 96-годишна възраст, беше много запален фен на автомобилите и често шофираше сама, въпреки че винаги е разполагала с лични шофьори.

Тя разполагаше с огромен автопарк, но най-любимият й автомобил беше Land Rover Freelander. Именно с такъв автомобил се обърна съпругът й принц Филип, когато беше на 97-годишна възраст. Както е известно, той почина миналата година на 99 години.

След инцидента бе препоръчано и на кралицата да не шофира, въпреки че тя продължаваше да има желание да го прави.

Страстта към автомобилите се събужда у Елизабет преди много години. Тя е обучавана за механик – шофьор през 1945 година, когато е едва на 18 години. Тогава младата принцеса шофира военен камион Austin K2 / Y, използван за медицински цели. Именно тогава получава шофьорската си книжка и чин лейтенант.

4 години след края на Втората световна война в гаража на кралския двор се появява и първият от многото автомобили Land Rover. Именно тогава марката става любима на Кралицата. Твърди се, че именно тя е направила всичко възможно за да запази компанията, въпреки огромните трудности, които преживя преди време.

Кралицата, като по-млада, обичала и да пътува тайно и ползвала не толкова мощни и забележими автомобили.  Една от тях била Vauxhall Cresta Friary Estate от 1961 година с шестцилиндров двигател с мощност 90 конски сили.

А от мощните и скъпи коли, освен Land Rover, любими са й Rolls Royce и Bentley.

Доста пъти тя е била забелязвана зад кормилото на луксозен Bentley Bentayga, който й е бил лично подарен по повод старта на производството му.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации