Hyundai е сред компаниите, които са изцяло „за“ електрификацията и твърдят, че в нея е бъдещото. Корейската фирма от доста време предлага електрически модели в гамата си и списъкът, който включва и спортни коли, става все по-голям.

Въпреки това обаче корейците правят крачка назад. От компанията заявиха, че светът още не е напълно готов за изцяло електрически коли. Затова от Hyundai няма да спират да произвеждат коли с двигатели с вътрешно горене, а напротив ще ги усъвършенства, за да бъдат достойни за конкуренция на останалите марки.

„Инфраструктурата за електрически коли още не е такава, каквато трябва да бъде за пълна електрификация. Този тип автомобили се търсят много, но само в някои региони на света, в други реалността е много по-различна“, заяви един от шефовете на компанията Алберт Бирман.

Той има предвид пазарите в Латинска Америка, Азия (с изключение на Япония, Южна Корея и Китай), както някои региони от Северна Америка и Европа (предимно Източна Европа).

Ето защо корейците са се захванали да създават нови двигатели, които да отговарят на екологичните изисквания. Също така те работят и върху хибридни и водородни системи за задвижване.

Един от моделите, които заслужават внимание е N Vision 74. Това е автомобил с ретро дизайн, който разполага с технология за водородни горивни клетки.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации