Трудно е човек да си представи, че Dodge Demon може да стане още по-заплашителен. Оказва се обаче, че Hennessey имат сериозно въображение и способности.

С 1035 к.с. и 4.5-литров механичен компресор под капака, този подобрен Dodge Challenger Demon демонстрира способности за агресивно ускорение и още по-агресивен звук.

Hennessey сега ни показва каква емоция създава техния звяр с над 1000к.с. Това, което прави най-силно впечатление е звукът, който се чува веднага след подаване на газ. Тогава всички в радиус от половин километър разбират за колко голям механичен компресор става въпрос.

Именно това е най-сериозната промяна от базовата версия на Demon. Автомобилът излиза от завода с немалкия 2.7-литров механичен компресор, който изглежда като детска играчка в сравнение с новия 4.5-литров.

Интересно е, че Hennessey вече разработва още по-мощна версия на колата, предназначена за правата отсечка. Според компанията, тя ще има „1500 к.с. или повече“ и ще разполага с обезопасителна клетка и парашут за спиране.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации