Spatial Audio, аудио продукт за кристално чист звук, ще бъде внедрен в колите на немската марка

Apple и Mercedes-Benz влизат в сътрудничество.
Технологичният гигант започва въвеждането на своя завладяващ аудио продукт с кристален звук в автомобилите. Първите коли, които ще получат Spatial Audio са тези на марката Mercedes-Benz.

За първи път Spatial Audio с Dolby Atmos от Apple Music ще бъде внедрен в превозните средства, като се започне с Mercedes-Maybach S-Class, Mercedes-Benz S-Class, както и в електрическите EQE седан, EQE SUV, EQS седан и EQS SUV.

Spatial Audio, благодарение на който звукът е дълбок, ясен и чист се появи през пролетта на 2021 г. Първоначално беше активиран в устройства на Apple- iPhone, iPad, Mac, AirPods и слушалките Beats с H1 или W1 чип. По-късно аудио продуктът навлезе и в Android устройствата.

Сега собствениците на автомобили Mercedes-Benz могат да получат достъп до това, което Apple нарича „златен стандарт на звука“ – разбира се, срещу определена цена. Те ще се нуждаят от два артикула: $9,99 месечен абонамент за Apple Music и превозно средство Mercedes, оборудвано или с Burmester от висок клас 4D, и с 3D звукова система. Последното е наистина скъпо.

Системата Burmester 3D струва $4550. Звуковата система Burmester 4D от по-висок клас, чиято цена е $6730, има 31 високоговорителя, включително шест 3D високоговорителя, 4 високоговорителя на предните седалки; 18,5-литров субуфер; 8 звукопреобразувателя (по два на седалка); и 2 усилвателя.

„Качеството на звука е изключително важно за Apple Music, затова сме толкова развълнувани, че ще работим с Mercedes“, заяви вицепрезидент на Apple Music и Beats Оливър Шусер.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации