Настъпи онова време от годината, в което е нужно да сложим зимните гуми. Няма точна дата кога точно трябва да се случи това, но като ориентир служи датата 1 ноември. Дори и да няма сняг и температурите още да не са ниски, е възможна внезапна промяна на времето и не е хубаво тя да ви завари на дълъг път неподготвени. Затова специалистите съветват в началото на ноември шофьорите вече да са сложили зимните гуми.

Особено внимателни трябва да бъдат водачите, които пътуват нощем и на по-висока надморска височина. И в двата случая застудява повече, така че зимните гуми са силно препоръчителни.

Летните гуми изобщо не са стабилни на мокри и заледени настилки, така че не подценявайте момента на смяна на гуми. Имайте предвид, че при температури под 6 градуса спирачният път с летни гуми може да бъде два пъти по-дълъг. Ясно е до какво може да доведе това, така че по-добре да не се допуска.

Ако зимните ви гуми са прекалено стари, е хубаво да помислите за подмяната им. Смята се, че повече от 6 години не трябва да се карат, тъй като се износват и стават опасни за сигурността.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации