Предвиденият за 2025 г. модел Bentley Continental GT разполага със 771 кс, задвижване на четирите гуми, хибридна технология и насочване на въртящия момент.

Очаква се моделът да бъде представен през юни, а основната разлика с предходните модели е новият двигател, наречен от компанията Ultra performance hybrid power train.

Само преди седмица Bentley обяви, че смята да смени 6-литровия  W-12 двигател с хибриднатa турбо V8технология, а тя, според компанията, ще предложи над 740 кс на бъдещите модели. Continental GT обаче ще достигне до впечатляващите 771 кс.

Така, този автомобил ще бъде най-мощния автомобил, който може да се управлява свободно и то със значителна преднина: последното поколение Conti GT Speed постигна 650 кс, а ние напълно подкрепяме увеличената мощност на бъдещите модели.

Все още обаче има доста неизвестни относно новото, подобрено Bentley; компанията засега не разкрива други подробности за представянето на колата, нито дори за теглото ѝ. Не знаем колко е голяма батерията, която е с възможност за зареждане на зарядна станция и предлага около 80 км самостоятелен пробег, не знаем и времето и скоростта за зареждане.

Въпреки това, на базата на другите модел на Фолксваген Груп, които предстоят, като Lamborghini Urus SE и Porsche Panamera Turbo E-Hybrid можем да предположим някои неща.

Например, както тях и новото Bently ще е с 4-колесно задвижване, 48-волтива електронна система против преобръщане и система за насочване на въртящия момент. Въпреки хибридната технология, изглежда новият Continental е обновена версия на третото поколение на модела. Имайки предвид целта на Бентли, да обнови всички модели с хибридна технология до 2026 г., предстои да разберем какво още ще се промени. Очакваме интериора да е типичният за марката ултра-луксозен и с обновен с подобрени технологии.

Цената започва от 250 хиляди долара, така че очакваме да има и някои допълнителни глезотии за по-претенциозните клиенти.

Източник: Car and Driver

,

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации