Новият наследник на BMW 5-Series е версията M5 Touring, която е възможно да се конкурира с Mercedes-AMG E 63, споделят от Bimmer Post, като се опират на „вътрешна информация”. Според агенцията, сегашният седан M5 с вътрешно обозначение G99 ще се появи през юли 2024 г., а комбито ще бъде качено на конвейера през месец ноември.

За финал BMW предоставиха комби M5 в края на първото десетиление на този век. Само преди няколко дни фирмата предостави първото си M3 Touring, а сега става ясно, че ще върне обратно и по-голямото комби в гамата си. Сходното на седана M5, също се получи хибридна задвижваща система, в чиято основа ще бъде сегашният 4,4-литров V8 двигател.

BMW ще съживят M5 Touring като V8 plug-in хибрид - bmw2

Силата на хибридния агрегат ще бъде 650 конски сили, като двете версии на новото BMW M5 – седан и комби, ще получат задвижване на четирите колела и ще се предоставят единствено с автоматична скоростна кутия. Наличието пък на допълнителен електромотор не само ще увеличи мощността, но и ще доведе до спад в разхода на гориво.

Със стартирането на M5 Touring баварският създател на автомобили за първи път в историята си ще има две спортни комбита в гамата си. Така BMW ще е възможно да се противопостави още по-успешно на големите си конкуренти Mercedes-Benz и Audi, които от доста време представят на клиентите си дуетите C 63/ E 63 Estate и RS 4/ RS 6 Avant.

Що се отнася до стандартната 5-Series, тя ще смени поколението си през 2023г. Моделът ще бъде предлаган в бензинови и дизелови версии с различна степен на електрификация, както и в модификация, задвижвана изцяло на ток – i5.

 

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации