Почистването на автомобила не е кой знае колко сложно нещо, стига да знаете някои малки хитринки, които да ви помогнат да се справите блестящо с това. Знаете ли, че има няколко домакински продукта, които могат да направят автомобила ви да свети, все едно е излязъл от най-добрата автомивка? Кои са те и за какво служат, ще разберете сега.

Балсам за коса

Вместо скъпо струващите препарати за измиване, опитайте да измиете колата си с него. Ще получите уникален блясък, а освен това ланолина, който се съдържа в него, ще спомогне за отбиването на дъжда.

Водка

Смесете водка, вода и малко препарат за съдове и изсипете тази смес в казанчето за чистачки. Получавате блестящо предно стъкло, на което дори и в автомивката биха ви завидели.

Кока кола

Използвайте напитката за почистване на предното стъкло. Тя ще ви помогне да премахнете всички засъхнали и полепнали боклуци. След това почистете с вода, за да отстраните остатъците от нея.

Препарат за стъкло

За да имате силни и блестящи фарове, силните крушки не са достатъчни. Нужно е фаровете да блестят от чистота, за да бъде и силна светлината, която те излъчват. А за това ще допринесе препаратът за прозорци. Напръскайте малко от него по стъклата на фаровете и започнете да търкате усилено със стар чорапогащник.

Амоняк

За да почистите перата на чистачките, смесете амоняк с вода. С помощта на кърпа, напоена в разтвора, почистете и от двете страни, а след това подсушете. Този разтвор можете да използвате и за почистване на стъкла.

Спирт

Смесете равни части спирт и вода в бутилка с помпа за пръскане. С този разтвор можете да почистите вътрешността на автомобила – таблата и циферблатите. Пазете единствено от попадането му върху меката мебел.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации