В Mercedes-Benz са сериозни притеснени от намалените продажби, които регистрират. Според статистиката, немският автомобилен гигант е продал 490 000 автомобила за периода от април до юни тази година. Това е с 16 процента по-малко от периода април – юни 2021 година.

Най-сериозна е разликата на китайския пазар – 25 процента. В Европа става дума за 10 процента.

Защо китайците купуват по-малко Мерцедеси?

Една от основните причини са транспортните неуредици, свързани с прекратяването на работата на търговското пристанище в Шанхай. Другата е липсата на части.

Въпреки негативните цифри, от компанията изразиха увереност, че през втората половина на годината продажбите ще се увеличат и дори очакват ръст на годишна база. Дали това ще се случи обаче предстои да разберем.

„Ясно е, че на световните пазари има проблеми. Но въпреки това луксозните автомобили продължават да се търсят и ние разчитаме на това“, заявиха от немския автомобилен гигант.  Брита Зийгер, директор по продажбите твърди, че недостиг на потенциални купувачи за момента няма. „Все пак инфлацията и рецесията са факт“, призна тя.

Зийгер допълни, че в момента, от луксозните модели, най-много се търсят скъпите варианти на Maybach, както и електрическите возила от EQ.

Електрическите МПС-та се търсят все повече и тенденцията е това да продължи. Вече 14 процента от продажбите са именно на коли на ток, това е с 5 процента повече от средното за Mercedes.  За сметка на това, при компактните модели, се наблюдава сериозен спад.  Такъв има и при миниваните.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации