Заводът, произвеждащ модела, спира работа през февруари 2023 г.

Тежки дни изживява емблематичния Jeep Cherokee. През първите 9 месеца на настоящата година са продадени 30 852 бройки от модела. Това е много сериозен спад спрямо същия период през 2021 г., по-конкретно става дума за 61 процента. Ето защо не е изненада, че Jeep Cherokee е много вероятно да спре да съществува.

Заводът на Stellantis в Белвидеър, щата Илинойс, където се произвежда модела, ще спре да работи от 28 февруари 2023 година. Засега не е ясно за колко точно време работният процес ще спре, но със сигурност ще е повече от половин година.

Една от причините за ниските продажби е недостига на различни компоненти. Другата е предстоящата електрификация на гамата на Jeep.

Работниците от Stellantis са много разочаровани от решението завода да спре да работи. Според тях Jeep има достатъчно финансов ресурс. Фактите обаче са си факти, 1350 служители ще бъдат съкратени и бъдещето им остава неясно. От Stellantis са обявили, че ще направят всичко възможно да ги назначат в други подразделения на компанията, но няма гаранция, че това ще се случи и ще има работни места за всички.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации