Ако сте почитател на Top Gear, сигурно си спомняте „The Excellent” – SUV, което обединява шасито на Land Rover Discovery с каросерията на Mercedes-Benz SL и е произведен с участието на Джереми Кларксън. Телевизионният водещ обаче не е първият човек, който е сътворил и съответно е притежател на  подобна кола.

Автомобилът, който виждаме на снимките са казва Intruder и е направен от компанията за каросерии Heuliez през 1996г. Особеният офроудър е базиран на Mercedes-Benz G320, но няма прилики с G-Wagon, като има елегантен и спортен интериор със сгъваем метален покрив точно като на Mercedes-Benz SLK.

Кое прави всъдехода на Heuliez уникален - vsadehod 1

В действителност свалящият се покрив прави тази кола съвършена, тъй като от модела са създадени общо 5 бройки и всички останали са с твърд таван. В момента колата се продава от компанията DK Engineering, от където уточняват, че са върнали истинския му цвят. Автомобилът е произведен в сиво Mercedes Silver, а след това е боядисана в бяло, след бялото в червено и от този момент се връща към сребристото.

Неповторимият автомобил е понесъл цялостна реставрация, като се оценява от продавача си на 204 800 евро. Това е доста под първоначалната цена от 280 000 евро. За тази сума  купувачът получава 3,2-литров редови двигател с 6 цилидръра, съчетан с 4-степенна автоматична скоростна кутия.

Кое прави всъдехода на Heuliez уникален - vsadehod 2

От донора G320 са взети блокиращите диференциали на G320 и комплекта от големи гуми за всички места. Интересното е, че DK Engineering се опитва да продаде Inruder повече от две години, но без никакъв успех.

 

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации