Как изглежда класацията на най-продавани автомобили по света? Кои от страните са попаднали в челната тройка и кои са най-предпочитаните марки и модели от шофьорите ще разберем, като надникнем в статистиката на компаниите и разгледаме данните за продажбите от създаването на конкретната компания до момента.

Кои са най-продаваните автомобили според класациите - tojota korola

На първо място в челната тройка се нарежда японската компания Toyota с модела си Corolla, чието производство започва в далечната 1966 година, а продажбите й до момента са достигнали 47,5 милиона бройки. Средно годишно от този модел се пласират около 850 000 коли. Среща се под формата на седан, хечбек и комби. Задвижването на автомобила може да бъде от двигатели с вътрешно горене или хибридно.

Кои са най-продаваните автомобили според класациите - ford

Второто място е за американската Форд Мотър Къмпани, пуснала на пазара през 1948 година модела си Ford F-Series – най-продаваната линия пикапи в Съединените щати. Въпреки че основно се продава в САЩ и Канада, нищо не попречи на този модел да се нареди на второто място в световната класация със своите 40 милиона продадени единици от пускането му за първи път в продажба до сега.

Кои са най-продаваните автомобили според класациите - golf 1

VW Golf заема трето място по продажби със своите 35 милиона продадени единици от 1974 година, когато за първи път се появява на пазара, до момента. Универсален автомобил, който се радва на огромен интерес, най-вече в Европа. Третото и седмото поколение на „Голф“ стават европейски „Автомобил на годината“ през 1992 и 2013 година.

 

 

 

 

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации