Кои са най-слабите места в защитата на автомобилите и кои са най-новите методи, използвани от автокрадците, споделиха специалисти по устройства против кражби на автомобили.
Най-застрашени от кражба са притежателите на автомобили, които са с безключов достъп. Има съвременни устройства, които позволяват отварянето на автомобила само за 30 секунди. Те улавят сигнала между колата и ключа, разчитат го и го използват като заместител. Най-застрашени от тези устройства са корейските автомобили.
За да може да се извърши кражба по този начин са нужни двама човека. Единият трябва да е в близост до собственика на колата, в когото е и ключа за автомобила. Крадецът разполага с устройство, което може да разчете сигнала между колата и ключа и този сигнал бива изпратен до неговия съучастник, който чака при автомобила. Вторият крадец, който е при колата, приема сигнала, отключва я и стартира двигателя.
Има още множество методи, които се използват от автокрадците. Важното е да имат време на разположение и да няма много хора около тях. Един от често използваните методи е чрез смяна на електронния блок за управление на автомобила. При подмяната му, системата започва да разпознава новия „собственик“ и разрешава стартирането на двигателя.
За всички онези, които искат да защитят своите автомобили, експертите препоръчват да заложат на допълнителна защита. Може да бъде използвана функция за уведомяване – при нейното активиране се изпраща съобщение на телефона на собственика. Това се случва при отваряне на вратата или при стартиране на двигателя.
Друг начин за защита на автомобила е добавянето на система за заключване на скоростната кутия. Системата се задейства от собственика с бутон след изгасването на двигателя. Отключването става след разчитането на специален код, който се намира на ключодържателя.
Има още много и различни начини за защита на автомобила, измежду които са добавянето на скоби, които пречат на отключването или поставяне на електромеханична брава на капака на двигателя.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации