Още през януари тази година от BMW обявиха, че спират производството на автомобили с 12-цилиндрови двигатели. Последният такъв автомобил, който съвсем наскоро слезе от конвейера на производителя е Final V12. С него завършва и една цяла епоха в автомобилната индустрия.
Беше планирано да се произведат 12 автомобила от прощалната марка, които са оборудвани с 6,6-литров двигател. Прощалната серия се отличава по табелите с надпис „The Final V12“, които се намират на праговете и на двигателя. В кабината също има отличителен белег, че това е автомобил от специалната прощална серия на производителя – монтиран е знак „1 от 12“. Цената на всяка от 12-те коли от серията е 200 000 долара.
Под капака на автомобилите е поставен 6,6-литров бензинов двигател , който развива мощност от 609 конски сили. Мощният двигател позволява на лимузината да достигне 100 км/ч от място за 3,6 секунди.
От BMW отбелязаха, че не спират напълно сглобяването на 12-цилиндрови двигатели, но те ще бъдат поставяне под капака на някои супер коли още известно време. Скоро обаче тези мотори ще идат в историята заради високия разход на гориво и високите нива на вредни емисии.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации