Заявката на новия Cadillac Celestia е много силна – мнозина вече видяха съревнование с Rolls Royse. Платформата на която е основан Celestia е Ultium на General Motors.

Колата е уникат, защото всичко се изработва на ръка, което обуславя и не малката и цена – над 300 000 долара. Ще се работи по индивидуалните желания на клиента, което гарантира уникалността на всеки един екземпляр. Съвсем скоро ще се получи и официално потвърждение за техническите специфики, като се предполага че к.с. ще са около 608 и ще ускорява 100км за около 3 секунди.

Задвижването е електрическо, като батериите са мощност между 50 и 200 кВтч. С едно тяхно зареждане ще може да се изминат 483 км. Батерията има 400-волтова технология. Celestia има два електромотора, които при допълнително натоварване работят безпроблемно едновременно. Отвън автомобила също е с впечатляващи характеристики. Той разполага с 1600 лед- светодиода.

Материалите от които са изработени каросерията са алуминий и карбон. Гумите са Michelin Pilot Sport EV. Салона е от естествена кожа, като цветовата гама се определя изцяло от клиента.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации