Livan, е марка, принадлежаща на китайската мултинационална Geely Auto Group и е най-новата марка, която пристига на европейския пазар. В Испания ще го направи в сътрудничество с групата Invicta, която вече предлага и други марки на пазара, включително Seres. Плановете на компанията са да пусне модели от различни категории на испанския пазар, като седани, SUV и миниванове, които според тях ще се продават на много конкурентни цени. Навлизането на пазара ще бъде с бензинови двигатели.

Livan Auto е компания, създадена през 2022 г. в рамките на Geely Auto Group, която от своя страна принадлежи на Geely Holding Group. Където намираме такива световноизвестни автомобилни марки като Geely, Lynk & Co, Polestar, Proton, Smart, Volvo или Zeekr .

В продуктовата си гама Livan предлага разнообразие от модели, от седани до SUV, задвижвани от електрически или топлинни двигатели, както и електрически миниван 80 V.

Сътрудничеството между двете компании ще започне с пристигането на испанския пазар на Livan X3 Pro. Компактен SUV, който със своите 4 метра дължина и 1,5-литров бензинов двигател и 102 конски сили е насочен към испанския ,,B“ пазарен сегмент. В момента, той се разраства все повече и има по-голям брой клиенти. По-късно гамата ще бъде разширена с X6 Pro, 4,5-метров SUV, който включва 1,5-литров бензинов двигател с турбокомпресор.

Продуктите на Livan се произвеждат в мрежата от модерни фабрики на Geely Auto Group, в китайските градове Чунцин, Шандонг, Линхай, Гуейанг и Чънду. Някои от тези фабрики, като така наречената „тъмна фабрика“, са примери за най-новото в автомобилното производство. Те са напълно роботизирани.

Производството, без човешко присъствие на линиите, се извършва в т.нар. „Черна светлина“. Освен това Geely има три центъра за научноизследователска и развойна дейност в Китай, плюс три в Ковънтри (Великобритания), Франкфурт (Германия) и Гьотеборг (Швеция).

Invicta Group предлага автомобили от шест марки: Baic, DFSK, Seres, SWM, XEV и Invicta Electric.
Livan Auto е създадена през 2022 г. чрез сливането на Lifan Technology и Geely Auto Group. Марка, която се подкрепя от Geely както в R&D, така и в производството. Неговите решения за мобилност обхващат бензинови превозни средства, електрически превозни средства, зарядни устройства и обменници на батерии.

 

Източник :La Razon

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации