Премиерът първо кара BMW, после стар и скъп Range Rover

Лиз Тръс, която наскоро стана министър – председател на Великобритания, бе критикувана остро заради избора на служебна кола.

След като стана премиер тя продължи да се вози със служебното BMW 7-Series, което ползваше като министър на външните работи. Медиите се разгневиха, тъй като, както знаем BMW е немски автомобил, а според тях премиерът трябва да кара британска кола. „Представяте ли си лидер на Франция, Германия или САЩ да кара кола, произведена извън страната му?“, коментираха средствата за масова информация.

Екипът на Тръс се съобрази с критиката и смени колата й. Премиерът вече се вози на Range Rover. Медиите и населението обаче не останаха доволни и от този избор. Причината е, че возилото е старо и не е електрическо, а е с двигател с вътрешно горене.

В същото време Великобритания е сред държавите, които обявиха, че след 2030 година ще забранят използването на такива коли. „Г-жа Тръс трябва да дава пример и да ползва електрически автомобил. Това означава, че вместо този Range Rover трябва да ползва по-чиста и по-евтина кола“, пише в сайта AutoExpress.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации