Дните на необичайния хечбек с 4 врати Hyundai Veloster са изброени и корейската фирма ще стопирапроизводството на нови бройки през месец юли, като моделът няма да бъде наследен, казват от Motor Trend.

Поводът за отказа са обичаите за автомобилната индустрия – интересите към него драстично намаля, като купувачите определено не харесват необичайните му конструкции. Хечбекът има само една врата от страната на шофьори и две от другата страна, като в началото това определено се харесваше, но модата явно отлита.

В едни от последните месеци моделът Veloster не се създава в обикновената версия, а само в модификация N, с която се означават спортните модели на корейския създател. Под капака на асиметричния хечбек е сложен 2,0-литров бензинов турбомотор, наличен в  два варианта на мощност – 250 или 275 к.с. Задвижването е към предната ос.

Мястото на модела, който се прави вече 11 години, на поточната линия ще заеме кросоувърът Kona. Търсенето на този модел продължава да се увеличава и в Hyundai мислят да повишат производствените обеми, за да задоволят интереса на клиентите си.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации